lördag 10 oktober 2015

Mexican Disco!

God lördag!
Idag tänkte jag dela med mig av ett läckert recept på en Mexikansk rätt som har  det festliga namnet Disco! 
Denna rätten har mina härliga Norsk/Mexikanska vänner lärt mig.
De lagar den ofta när de är ute på ranchen hemma i Mexico tillsammans med släkt och vänner, 
för det är perfekt mat när man ska ha många på middag.

Hos oss har det blivit en fredagsfavorit istället för den traditionella fredagstacon.
Mexican Disco 
(4 personer)

2 klyftor finhackad vitlök
11/2 rödlök i strimlor
2 stk charlottenlök i strimlor
1/2 - 1 finhackad stor chili

150 gram Chorizo i bitar
150 gram bacon i strimlor

250 gram fläskfilé (svinefilet) i strimor
250 ryggbiff (ytrefilet) i strimlor

1/2 röd strimlad paprika
1/2 grön strimlad paprika

1 flaska öl (varlfri sort)

Olivolja till stekning
Salt & Peppar
Häll lite olivolja i en stekpanna
och ha i vitlök, lök, chili, bacon och Chorizo.
Stek allt tills löken blivit mjuk, och Chorizo och bacon blivit genomstekt och fått färg. 

Tillsätt fläskfilé och ryggbiff och stek tills köttet fått fin färg på ytan. 
Häll över ölen och låt allt puttra tills det mesta av ölen har blivit reducerad.
Ha till slut i paprikan, och smaka av med salt och peppar. 
Tadaaa! 
Servera härligheten med varma tortillas.
Så gott, och så enkelt!
Disco passar perfekt med hemlagad  salsa, Guacamole och stark chilisås.
Buen Provecho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails