torsdag 25 september 2014

Morotsoppa med sting

Hösten är den perfekta årstiden för soppor av alla de slag.
Jag älskar soppa, och då menar jag inte pulversoppa som man blandar med vatten och kokar upp... 
Nej, soppa ska lagas från scratch, med goda färska ingredienser och massor med kärlek.
Min morotssoppa är enkel och billig att laga, och den smakar fantastiskt.
Den passar fint att bjuda på både till vardag och fest!
Det är många som frågat efter receptet, så idag delar jag det här på bloggen!

Morotssoppa med sting
4-6 portioner

Ingredienser:

500 gram morötter
1,5 dl vatten
2 buljongtärningar (kycklingbuljong)
0,5 dl matlagningsgrädde
1 gullök
2 vitlökslyftor
1 msk torkad ingefära
1 msk paprikapulver
1 msk olivolja
salt och peppar
1. Hacka vitlök och lök, och fräs de i olivolja i en gryta.
Skala morötterna och skär de i små bitar. Ha i morötterna tillsammans med löken.
Häll i vatten, buljongtärning, ingefära och paprikapulver.
Låt allt koka tills morötterna är mjuka.
2. Mixa allt i en mixer, eller med en stavmixer tills soppan är jämn. Ha i grädden och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
3. Servera med bröd/vitlöksbröd, eller krutonger.

Smaklig måltid!
XOXO 

tisdag 16 september 2014

Höstens goda äppelkaka!

Nu är det säsong för norska äpplen, och det finns så mycket man kan laga av denna härliga frukt.
Äpplemos, äppelmust, äppelpaj, torkade äppleskivor... 
En av mina äppelfavoriter är klassisk äppelkaka...
Idag delar jag ett recept på äppelkaka som du lagar på 1, 2, 3!
Alla ingredienserna är ting du oftast har hemma, 
och den är så enkel att barnen gärna kan vara med och hjälpa till.
Och det bästa av allt - den smakar sååå gott!
Äppelkaka, 8-10 bitar

Ingredienser:

Till Äppelklyftorna/topping:
1 msk kanel
0,5 socker

Till kaksmeten:
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl socker
100 gram smör
2-3 äpplen

Skala äpplena, ta bort kärnhuset och dela äpplena i klyftor. 
Blanda kanel och socker och rulla äpplena i blandingen.

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en rund bakform (24 cm i diameter). 
[Eller så kan du baka äppelmuffins, då använder du muffinsformar.]

Rör smör och socker luftigt. Tillsätt ägg och rör till en jämn smet. 
Blanda mjöl och bakpulver för sig sjäv.
Rör i mjölk och mjölblandningen i smeten.

Häll smeten i formen. Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten. 
Strö över resterna av socker- och kanelblandningen.

Grädda i ugnen 60 - 75 minuter.

[Bakar du äppelmuffins så är baktiden 15-20 minuter.]

Känn med en sticka om kakan är genomstekt. 
Servera med vaniljsås eller glass.

Enjoy!

söndag 7 september 2014

Pink Party!

September - det är "min" månad!
Då är det nämligen min födelsedag.
Förra året fyllde jag 30 år och det firade jag med ett gäng underbara tjejer, Champagne, god mat och klackarna i taket!
Jag ääälskar allt som är rosa, så självklart var festen i rosa!
Till middag serverade jag Tapas...
Det är perfekt när man har många gäster på besök, för det finns alltid något som passar allas smaker.
Ingen fest utan dessert!
Självlart hade jag ett rosa dessertbord med massor av söta frestelser;
Franska makroner, kex, godis, och chips i rosa muffinsformar och annat gott...
Yummie!

Önskar allihopa en mysig söndag!
XOXO
Related Posts with Thumbnails