fredag 23 mars 2012

Påsk cupcakes

Dagens söta frestelse: Stora härliga chokladcupcakes med chokladbitar i.
Mmmums!
Frosting på cupcakes'en är vitchoklad-frosting som jag färgat gul.
Smakar yummie-yummie på en helt vanlig fredag...
Eller varför inte servera de till påskekaffen?!
Vad är dina planer för påsken?!
Önskar dig en riktigt härlig helg! 

torsdag 22 mars 2012

Paus/Play...


Ibland är det skönt att ta en paus i vardagen, så vi packade väskorna, 
och reste till Strömstad tillsammans med ett kärt vännepar.
Vi checkade in på Quality Spa and Resort Strömstad, och njöt av både spa-avdelning, utsökt mat i restaurangen, och en god natt sömn i varsinn suite.

Sedan blev det shopping med stort S! Förutom billig mat så fick vi handlat en del nya vår och sommarkläder. De har ju faktiskt en hel del fina butiker på Nordby.
Nu kan man få både sushi och Armani på gränsen - det är "Harryshopping med stil" det, hihi!
Ha en fin dag allihopa!

torsdag 15 mars 2012

Ostekake - en till dig och en till mig...

Ett flott tips när du ska servera Ostekake nästa gång, är att laga individuella portioner med hjälp av en muffinsform!
Var och en får en passande kakbit på sin tallrik.
Dessutom ser det ju otroligt läckert ut med dessa mini-ostekakerna!

Här är ett receptp på en frisk och god Ostekake.
Den är lagad upp och ner i en muffinsform (receptet räcker till ca 2 muffinsformar.). 
Jag börjar alltså med geléen, sen fyllningen och sist har jag på kexbotten.
Mycket enklare faktiskt, och resultatet blir så flott!

Gelelokk:1 pk valgfri gele kokes på 2,5 dl vann og helles i formene. Stivnes i kjøleskap.

Fyll:
3 dl kremfløte
5 ss melis
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme
1 Philadelphia naturell
1 pk valgfri gele, sitrongele anbefales
2,5 dl vann
Kok opp vann og ha i gelepulver. Avkjøles til kaldt, men ikke stivne. Stivpisk kremfløten med melis og vaniljesukker. Bland sammen ost og rømme til en jevn masse. Bland til slutt gele, krem og ostemassen sammen og hell over den avkjølte geleen. Settes i kjøleskap til den har stivnet.

Kjeksbunn:
1 pk Bixit kjeks
100 g margarin

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Klapp kjeksmassen forsiktig over den stivnede ostemassen. Settes igjen til avkjøling til kjeksmassen er kald og stivnet.
Når kaken er ferdig avkjølt, er det på tide å få den ut den av formene. Dypp da hele formen i ca 5 sekunder i glovarmt vann, legg et kakefat over formen og snu rundt. Kaken sklir da fint ut på fatet som regel ved første forsøk, hvis ikke er det bare å gjenta dyppingen. 

Lycka till! 

tisdag 13 mars 2012

Första steget...

Hej allihopa!
Här har det inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna...
Det är mycket som sker just nu, så då blir det tyvärr inte så mycket tid framför datorn.
Idag har jag och mannen varit och hälsat på i badrumsbutiken och valt ut våra badrumsmöbler.
Det var minsann inte bara, bara! 
Vilken typ av bänkskiva? Rund, oval eller fyrkantig vask?
Hur många lådor och hur många skåp ska vi ha? Osv..
Nu väntar vi spänt på interiörarkitektens förslag...
Jag hoppas att han har förstått min vision, 
så att allt blir perfekt och vi kan få beställt så snabbt som möjligt!
6 veckors leveranstid tar på tålamodet till "fröken Otålmodig", hihi.
Nu återstår det bara femtioelva andra ting på to-do-listan...
Bland annat att hitta det perfekta badkaret.

Önskar allihopa en fin fortsättning på kvällen!
Stor kram Joy

lördag 10 mars 2012

Ka-chow!

Idag har jag och familjen varit på födelsedagsfest hos goda vänner, 
för att fira deras minsta prins som precis fyllt 2 år.
Jag överraskade  födelsedagsbarnet med en "Lightning McQueen-tårta"!
Vroom, vroom! Här har jag lagat McQueen (och allt annat pynt) i marsipan.
Maximilian var så snälll och lånade ut sin  Lightning McQueen-form, 
som egentligen är till hans Play-Doh. 
Jag är för tillfället helt hooked på att baka marsipantårtor... hihi!
Efter en härlig och livfull dag med massor med barn,
ska det bli gott att krypa ner i soffan...

Önskar allihopa en fin fortsättning på helgen! 

torsdag 8 mars 2012

Mera makroner!

Hej hopp allihopa!
Här kommer det utlovade receptet på härliga franska makroner - "the easy way"...
Ingredienser:
1+1 äggvita
150 gram mandelmassa (norsk; marsipan), som innehåller 50 % mandlar
50 gram +50 gram florsocker (norsk; melis)
Ett par droppar valfri konditorfärg
Arbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan, först med händerna och när smeten blir lite lösare med en gaffel.   
Blanda i ett par droppar valfri konditorfärg.
(Denna gången har jag valt rooosa.)
Blanda i 50 g florsocker med mandelmassan.  
Vispa den andra äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. 
Tillsätt 50 g florsocker lite i taget och fortsätt vispa till ett fast skum.
 Vänd ner äggviteskummet lite i taget i mandelmassan.
Spritsa ut rundlar stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper.
Tips! En makronmatta av silikon, ger perfeka makroner i samma storlek!
Låt kakorna vila på plåten ca 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare (läs: spricker inte). 
Sätt ugnen på 150°. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 10-12 min. 
Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från papperet.
Under tiden makronerna står i ugnen lagar du fyllningen...

Här har jag gjort en enkel fyllning; smält vit choklad, en klick jordgubbssylt och lite florsocker.
 Spritsa fyllningen på hälften av makronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. 
Kakorna håller sig 3-4 dagar i rumstemperatur.
"Snälla mamma, kan jag få en sån joosa "makaroni"?
Hehe, prinsen är helt såld på dessa just nu. Hade han fått bestämma hade han haft makroner till frukost, lunch och middag, hihi...
Önskar allihopa en härlig torsdag!
Idag skiner solen på Sørlandet och vi gläder oss till pannkaksmiddag och lekedejt hos goda vänner...

Related Posts with Thumbnails