onsdag 30 november 2011

Kvalitetstid...

I en ibland hektisk vardag är det skönt att få lite kvalitetstid med varandra.
(Ni som är småbarnsföräldrar vet säkert vad jag menar.)
En dag i veckan hämtar snälla svärföräldrar prinsen i barnehagen, 
så att vi till exempel kan njuta av en bättre middag i lugn och ro, 
eller unna oss ett cafebesök på stan...


Idag bestämde jag att det blir det kjærestemiddag med årets första juleribbe!
För att göra det lite extra fint, plockade jag fram de nya servettringarna från H&M Home
med texten JOY. Me like!
Julnötter är vacker pynt i glasskålen från Kremmerhuset.
Den var ursprungligen i fattigmanssilver, men jag hade lust att få den transparent...
Ett par rundor med skållhet vatten tog bort silverfärgen - så nu kan man se vad som är i.
Önskar allihopa en fin onsdag!
Och hjärtlig välkomna till mina nya följare!

måndag 28 november 2011

Dagen igår...

Hej allihopa!
Hoppas ni hade en fin första advent igår.
Vi firade dubbelt - först var vi på barnkalas hos goda grannar, 
och sedan var vi på adventsfika hos bästa vännerna.
Det blev MYCKET kakor och annat sött igår!
Kokosmakroner, shortbread, kanelcookies, chokladkaka, tårta och annat gott...
Allt för svårt att motså! *blunkesmil*
Min söta väninna I. hade dekorerat så fint,
med egenlagade julrosetter i härliga färger.
Ljuslyktorna från Georg Jensen har hon fått från oss, 
de passar vldigt fint in i den minimalistiska stilen de har hos sig.
Ha en vidunderlig måndagskväll och en god start på veckan!
Här blir det sushi till middag och julkortspyssel framför TVn.
 

söndag 27 november 2011

Första advent - jippi!

Efter en stormfull natt, tänder vi ljus och firar att första advent är här!
Prinsen i huset ville starta firandet extra tidigt, 
så vi har varit uppe sedan tidig morgon och myst med tecknad film och god frukost.
Häromdagen kom mitt efterlängtade kakfat på posten...
De blev levererat med svart band, så jag var snabb med att byta till ett juligt band i rött och vitt!
Första ljuset i adventsstaken har vi också fått tänt - mys!
Det har blivit något av en tradition att farmor och far, köper presenterna till prinsens julkalender...
Därför har vi valt att ge honom en liten present varje söndag i advent.
Så är det när man är enda barnet - man blir kanske lite mer bortskämd... *blunkesmil*
Prinsen blev i alla fall väldigt glad över adventspresenten 
- racerbilenFrancesco Bernoulli från Cars 2.
Kan knapp tro att det är första advent... Var ju inte längesedan det var sommar!
Vi ska fira denna dagen med goda vänner, 
blir kanske också en liten tur ner till stan för att se när de tänder julgranen på torget...
Ska du göra något speciellt idag?
Ps. Till Christine i Bergen:
Klockan som hänger ovanför skänken hos oss är från Riviera Maison.
Du får kika inom hos RM i Bergen! Kram Joy

lördag 26 november 2011

Till en liten prinsessa...

Vår bedårande nabojenta och tillika prinsens "kjæreste" (hihi) fyller snart 4 år,
och då fick jag lust att överraska henne med en riktig prinsesstårta!
Hade sån tur att komma över en docka som liknar på födelsedagsbarnet -
blond och brunögd... 
Sweet! 
Själva kakan är sockerkaksbotten
fylld med sylt, vaniljkräm och grädde, klädd i marsipan.
Födelsedagsbarnet gillar inte marsipan, 
så kjolen på klänningen är gjord av en liten chokladkaka,
som jag dekorerat med cupcakesfrosting.
Vackra blommor av marsipan pryder tårtan..
Önskar allihopa en fin lördagskväll och inte minst en fantastisk 1:a advent imorgon!

torsdag 24 november 2011

Redo för advent!

Här i huset *hostas* det forfarande...
Otroligt tråkigt att vara sjuk nu, men det gäller väl bara att ha tålamod så går det nog över snart.
Idag har jag äntligen blivit klar med årets adventsljusstake.
Med inspiration från naturen blev det kottar och furukvistar i skön harmoni 
- doften av furu ger den äkta julstämningen.
Furu har ju en tendens att barra som bara den, när det torkar ut... 
Därför har jag köpt såna små plaströr hos floristen som jag har fyllt med vatten och satt kvistarna i.
Det avlånga fatet köpte jag på Up Stairs här i stan,
tänkte först måla det vitt, men det  grå var en fin kontrast mot de andra färgerna.
De supersöta bambifigurerna från Kremmerhuset blev "pricken över i", 
till min lille adventsskog.

Som väl är har vi inte fått någon snö än...
Men det skadar ju inte att ha lite fejk-snö på bordet,
så jag strödde lite Maldon-salt över ljusfatet för att få snöeffekt.

Önskar allihopa en härlig torsdag! 
Snart helg och snart 1:a advent - jippii!

söndag 20 november 2011

Banoffee pie!

God söndag allihopa!
Idag har vi haft svärföräldrarna på söndagsmiddag.
De är alltid så snälla och hjälper oss, 
så det är väldigt mysigt att kunna skämma bort de ibland också.
Till dessert lagde jag en engelsk kaloribomb - nämligen banoffee pie!

Här är receptet på Banoffee Pie (ca 10 bitar i pajform):

Botten:
200 gram Digestive kex
100 gram smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
3 st skivade bananer
3 dl vispgrädde
Riven choklad/chokladsås till dekoration
Börja med att laga "dulce de leche"
Det är en tofeeliknande kräm som är superyummie som fyllning i bland annat 
tårtor, pajer och som sås till glass.
Du lagar dulce de leche genom att koka en oöppnad burk med kondenserad mjölk i minst 3 timmar.
Kom ihåg att ta av pappret, och att hela burken alltid ska täckt med vatten.
Under tiden den kondenserade mjölken kokar, 
tar du och mixar smör och Digestivekex i en foodprocessor,
tills det får en sandaktig konsistens.
Tryck ut kexblandingen i en pajform, var noga med att det blir jämnt fördelat och kompakt.
Här har jag valt att göra pajen i portionsformar
istället för att lägg allt i en pajform.
Sätt in kylskåpet i väntan på att dulce de lechen blir färdig.
Efter 3 timmar i kokande vatten ser dulce de leche'n ut såhär. 
Kokar du den i 4 timmar får du en tjockare konsistens och mer intensiv smak.
Lägg ett lagar med dulce de leche på kexbotten, och toppa med ett lager med skivade bananer.
Sedan så brer du ett lager med vispad grädde över hela pajen...
Eller så kan du göra som jag gjort här - spritsat grädden med en spritspåse.
Till slut ringlade jag lite chokladsås över det hela - enjoy!

torsdag 17 november 2011

It's cookie time!

Idag ska prinsen på tågtur med barnehagen...
Jag hade lust att sända med dem något gott på turen - så då blev det homemade cookies.
Supersized cookies med krossade chokladlinser - nam nam!
Sätt en fin rosett runt, och packa in i cellofan...
Och vips! så har du den perfekta gå-bort-presenten.
Passar extra fint nu mot juletider med alla dessa middagar och fester.
Eller så sparar man på de själv och tar fram de när man får mysigt besök!
Det söta kakfatet fick jag i present av världens bästa grannar.
De tyckte visst att det passade bra till mig, sedan jag bakar så mycket cupcakes... *blunkesmil*
Nu är det inte länge förrens vi ska sätta igång med julbaket.
Pepparkakor, marsipangrisar och lussekatter...

Jag är ständigt på jakt efter nya recept och inspiration, så nu undrar jag:
Vilken är din favorit bland julens söta frestelser?

torsdag 10 november 2011

God morgen Norge!

Just nu befinner vi oss i Oslo. 
Vi har varit med på God morgen Norge live, där vi pratat om netdating.
I dagens samhälle har det blivit vanligare och vanligare att träffa sin partner på internet.
Och det var på det viset jag och min man fann varandra för 6 år sedan, hihi...
Idag är vi man och fru, med barn och hund - bättre kan det inte bli!
Här är jag utanför TV 2s studio, tidigt på morgonen...
Här är det make-up före vi ska in i studion.
Tänk om man kunde ha en egen sminkör varje morgon - vilken lyx!

Mannen och prinsen backstage...
Inte helt lätt att ha med en sprallig 3-åring i live TV  tidigt på morgonen 
- men jag tycker ändå han var duktig!

Nu ska vi ut och ha lite storstadssightseeing!
Ha en fin dag allihopa!

onsdag 9 november 2011

Ordning och reda i köket...

En av mina stora vardagspassioner är att laga mat.
Eftersom jag spenderar massor av tid köket, 
är det viktigt för mig att ha ordning och reda bland sakerna.
Ni som läst bloggen ett tag vet kanske att jag är väldigt glad i ting från Riviera Maison
och på köket är det inget undantag...
Smart och praktiskt förvaring, som samtidigt är stilig och dekorativ.
Etage skålarna i glas skapar vackra vardagsstilleben.
Bara att använda fantasin...
Pasta, chili och stjärnanis, ägg och kex gör sig mycket bättre på uppe på bänken,
än undangömt i kökslådan.
Att samla allt på ett fat gör rengöringen enklare.
Man sparar bänkplats och slipper att lyfta på varje ting när man ska torka av bänken...
Kryddkarusellen är en av mina favoritting i köket!
Väldigt praktiskt att ha kryddburkarna lätt tillgängliga när man lagar mat,
utan att de tar upp massor med plats.
Tack för alla era fina kommentarer och gratulationer till prinsen i förra inlägget!
Vi hade två härliga födelsedagsfester, 
men nu är det minsann gott att det är 1 år till nästa gång! *blunkesmil*

Ha en fin onsdag!
Related Posts with Thumbnails