fredag 25 februari 2011

Middagtips: En smak av medelhavet...

Medans det är kallt och vinter ute så får man njuta av exotiska medelhavsfrestelser på middagsbordet…

Ikväll har jag lagat jag Shrimp Saganaki.
Denna rätten blev jag rekommenderad att prova när vi besökte Symposium senast.
Symposium är stadens grekiska restaurang, där de serverar de utsökt grekisk mat, som för tankarna tillbaka till medelhavet.


Saganaki var en fantastisk smaksupplevelse och därför ville jag prova att laga det själv där hemma! 
Här är min version av rätten.
Det tar kanske dubbelt så lång tid att laga mot att tillaga djupfrysta fiskpinnar -
men jag kan lova er att det är
100 gånger godare, hihi... 
Stor kram och god helg vänner!

lördag 19 februari 2011

Kladdkaka - en favorit!


God lördagsmorgon allihopa!
Efter ett par dagars vila känner jag mig mycket bättre... 
Väldigt skönt att det är helg nu.
Vi firar helgen med en smarrig kladdkaka!
Kladdkaka är något av de enklaste du kan baka - och är superyummie!
En riktig kaloribomb, hihi!

Här är mitt recept på kladdkaka till ca 6 personer:
2 ägg
2 dl socker
1 dl smält smör
1 msk vaniljsocker
3 msk kakaopulver
2 dl vetemjöl

Vispa först ihop ägg och socker. Tillsätt sedan smöret och de torra ingredienserna. Smöra botten på en rund bakform och sätt in i ugnen på 175 grader i 20 min.
Låt svalna i 5 min, kakan ska inte vara genomstekt, utan kladdig i mitten.
Servera med vaniljglass, grädde eller en god bärsås...


Något sött till kaffen!
Min kjære är väldigt glad i stark espresso... 
Själv föredrar jag en god kopp te till min kaka!

Ha en riktigt fin helg allihopa!
Kramar Joy

måndag 7 februari 2011

Bakglädje med KitchenAid!

Som ni kanske vet har en köksmaskin från KitchenAid stått högt upp på önskelistan hos oss... 

Till jul fick vi en av snällaste svärföräldrarna *glädje*.

Efter mycket om och men, gick mannen med på att få den i rosa...
Har sett att många har den i vitt - och den är ju bara sååå läcker! 
Men jag älskar rosa - och varför ha lik som alla andra?! Hihi...
Är så nöjd med vår KitchenAid
och den har använts flitigt sen vi fick den.
Speciellt på helgerna brukar vi unna oss att baka något extra gott!
I helgen har bakade vi svenska kanelbullar -
de blev stora och goda *mums*!
Jag plockade fram de söta tygservetterna från Cath Kidston...
De är så härliga att se på och påminner mig om en varm sommardag!

Nu är det en ny vecka och nya möjligheter!
Stor kram till er allihopa! /Joy
Related Posts with Thumbnails